Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Δημήτρης Πανταζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του αγγλόφωνου τμήματος του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης. Αποφοίτησε το 2001 με εύφημο μνεία (βαθμός cum laude) και βαθμό άριστα στην διπλωματική του διατριβή με θέμα «Ιατροδικαστική έρευνα πάνω στην συμπτωματολογία της εμμηνόπαυσης».

Το 2002 ξεκίνησε την τρίμηνή του εκπαίδευση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και ακολούθως συνέχισε την Υπηρεσία Υπαίθρου (αγροτικό) στα Περιφερειακά Ιατρεία Θεσπιών και Λιονταρίου Βοιωτίας, ενώ παράλληλα εφημέρευε στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Το 2004 ξεκίνησε την ιατρική του ειδικότητα στον τομέα της Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Θηβών και το 2005 έφυγε για το Αμβούργο της Γερμανίας όπου συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Οφθαλμολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική Hamburg-Eppendorf υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Prof. Gisbert Richard. Κατά τη διάρκεια της τετράχρονης εκπαίδευσής του στη Γερμανία, διετέλεσε για αρκετούς μήνες υπεύθυνος ιατρός της μονάδας των ιδιωτικών ασθενών του διευθυντή της Κλινικής και ακολούθως υπεύθυνος ειδικευόμενος ιατρός στο Τμήμα Γλαυκώματος και Τμήμα Αμφιβληστροειδούς. Παράλληλα με τα κλινικά του καθήκοντα διετέλεσε υπεύθυνος ιατρός του τμήματος Οφθαλμικής Ιστοπαθολογίας και ασχολήθηκε με τη συστηματική διδασκαλία της Οφθαλμολογίας στους πεμπτοετείς φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

Συμμετείχε ενεργά στην ερευνητική ομάδα της Πανεπιστημιακής Κλινικής, διεξάγοντας πειραματικές μελέτες πάνω στην εξέταση OCT (Οπτική Τομογραφία Συνοχής), μία νέα μέθοδο αναίμακτης απεικόνισης παθήσεων της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου. Συνεργάστηκε σε ερευνητικό επίπεδο με μία από τις πιο γνωστές διαθλαστικές κλινικές στην Γερμανία, την Care Vision, με την οποία έκανε κλινική μελέτη για τη μέθοδο LASIK (την επικρατούσα θεραπευτική μέθοδο laser για διαθλαστικά προβλήματα) και την επίδραση που έχει αυτή στο υαλοειδές. Παρακολούθησε πολυάριθμα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα του γλαυκώματος και παρουσίασε τις επιστημονικές του εργασίες του στα Συνέδρια της Γερμανικής Εταιρίας Οφθαλμολογίας DOG (Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft). Το 2010 μετέβη στην Ινδία όπου συνέχισε την χειρουργική του μετεκπαίδευση σε ιδιωτικό Oφθαλμολογικό Kέντρο στην φακοθρυψία (χειρουργική καταρράκτη), τη μέθοδο LASIK με excimer και femtosecond laser και την διάνοιξη του δακρυϊκού πόρου με την αναίμακτη μέθοδο του laser (δακρυοασκορινοστομία με laser). Ακολούθως συνέχισε την πρακτική του στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου στο Τμήμα Βυθού του κ. Κοσμίδη, όπου αποκόμισε εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της Φλουροαγγειογραφίας. Το 2010 συνέχισε την πορεία της ειδικότητάς του στην Α’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Αθηνών στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή κ. Ιωάννη Λαδά και το 2011 ολοκλήρωσε τον κύκλο της ειδικότητας και πήρε τον ελληνικό τίτλο ειδικότητας Οφθαλμολογίας και τον ευρωπαϊκό τίτλο ειδικότητας FEBO μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο European Board of Ophthalmology στο Παρίσι.

Στη συνέχεια παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Αεροπορικής Ιατρικής στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής της Lufthansa στο Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου μέτα από επιτυχείς εξετάσεις απέκτησε την διαπίστευση του αεροπορικού εξεταστή (AME – ΑeroΜedical Εxaminer Class II) για πιλότους με δίπλωμα χειρισμού αεροπλάνου κατηγορίας 2.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ολοκλήρωσε το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Σχολής Ανώτατων Οφθαλμολογικών Σπουδών ESASO στην Ελβετία (European School for Advanced Studies in Ophthalmology) αποκομίζοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο DiSSO (Diploma of Specialist Superior in Ophthalmology).

Από τον Ιανουάριο 2013 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Οφθαλμολογικού τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι και απ΄τον Μάιο του 2015  είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού τμήματος του μεγαλύτερου ιδιωτικού πολυϊατρείου των Κυκλάδων, του SEA Medical Health Clinic στην Μύκονο.

Είναι μέλος της Γερμανικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας (Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft), της ΕυρωπαΪκής Εταιρίας Χειρουργών Καταρράκτη & Διάθλασης (European Society of Cataract & Refractive Surgeons) και της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας.

Διατηρεί ένα υπερσύγχρονο άρτια εξοπλισμένο ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 135 & Εργοτέλους.